inkscape
Vijesti 

Inkscape 1.0 dostupan je za preuzimanje

Nakon nešto više od 3 godine razvoja, Inkscape 1.0 dostupan je za preuzimanje i dolazi s mnoštvom poboljšanja.

Inkscape, jedan od ponajboljih alata vektorske grafike, ne samo što je besplatan i open-source, zaista je koristan alat bez obzira da li ste profi ili hobi ilustrator, dizajner, Web dizajner ili netko tko želi izraditi vektorsku grafiku.

Ono što razlikuje Inkscape od ostalih sličnih programa kao što su Adobe Illustrator, Corel Draw, Freehand itd. je što upotrebljava skalabilne vektorske grafike (SVG), otvorenog W3C standarda temeljenog na XML-u, kao izvorni format.

Vektorski dizajn često je preferirana metoda za izradu loga, logotipa, ilustracija itd. Čak i ako ste novi u području izrade vektorskih grafika, vrlo brzo ćete se prilagoditi fleksibilnosti i funkcijama Inkscapea. Svi projekti mogu se izvoziti u formatima koji su prikladni za web preglednike ili profesionalni tisak.

Dostupan je Windows i Linux korisnicima, a po prvi put dolazi i kao nativna macOS aplikacija što znači da više ne zahtjeva XQuartz i postaje punokrvna cross-platform ili multiplatformska aplikacija. Za korištenje nove verzije na Mac računalu potreban je OS X El Capitan 10.11 ili novija verzija sustava.

Sve novosti o ovom izdanju možete pronaći ovdje.

Related posts

Leave a Comment