linux mint
Vijesti 

Linux Mint 20 – značajke i sve što je s njim povezano

Uskoro nam izlazi Ubuntu 20.04 LTS. Naravno, ovo je dobra vijest i za korisnike Linux Mint distribucije jer novo izdanje Ubuntu distribucije znači da uskoro slijedi i novo izdanje Linux Mint-a.

Za razliku od Ubuntu distribucije Linux Mint nema unaprijed postavljeni raspored izdanja. Imajući na umu prošle trendove, pretpostavlja se da bi Linux Mint 20 svjetlo dana trebalo ugledati u lipnju 2020. godine.

Poboljšanje performansi za Nemo datoteke

Jedno od planiranih poboljšanja performansi u Nemo upravitelju datoteka je način na koji upravlja “sličicama”. Cilj je dati prioritet sadržaju i navigaciji i odgoditi “sličice” što je više moguće. U konačnici to znači da se sadržaj mapa prikazuje s općenitim ikonama prije nego što se umanjene sličice prikažu, a rezultirat će poboljšanim performansama.

Dijeljenje datoteka na mreži

S novom Linux Mint inačicom dolazi novi GUI alat za jednostavno dijeljenje datoteka na lokalnoj mreži bez ikakve dodatne konfiguracije.

Bolja integracija radne površine za aplikacije Electron

Electron omogućava izgradnju više platformskih desktop aplikacija koristeći web tehnologije. Linux Mint 20 imat će bolju podršku za Electron aplikacije s poboljšanom integracijom sistemske trake i obavijesti na radnoj površini.

Skaliranje s poboljšanom podrškom za više monitora

Predložena je i promjena da se u novo Linux Mint izdanje uključi skaliranje s podrškom za više monitora.

Nema više 32-bit izdanja

Iako je Ubuntu još prije 2 godine odustao od 32-bitnog izdanja Linux Mint ga je pružao. Međutim, to se mijenja te Linux Mint 20 neće biti dostupan u 32-bitnoj inačici.

Što još?

Mnoštvo vizualnih promjena koje dolaze s Cinnamon 4.6 verzijom, Linux kernel 5.4, uklanjanje podrške za Python 2, uključivanje Wireguard VPN-a …

Related posts

Leave a Comment