07th svi.2017

[PROMO] Obrt ELIN – refurbished računala s Linuxom

by Goran Krstičević

Obrt ELIN

Obrt ELIN više od 20 godina pruža informatičke usluge korisnicima različitiih profila. Naglasak poslovanja je na usluge, konzalting, specifična rješenja prema potrebama korisnika, razvoj novih rješenja i edukaciju. Većina rješenja i usluga baziraju se na Linuxu i drugim opensource alatima. Jedna je od rijetkih tvrki u regiji koja se bavi Linux desktopom.

obrt elin

Uključi i radi!

Obrt ELIN u svojoj ponudi ima kvalitetna rabljena prijenosna računala s predinstaliranim Linuxom. Zašto Linux?! Korisnik želi kupljeno računalo uključiti i raditi, bez mukotrpnog instaliranja i konfiguriranja. Računala su u potpunosti spremna za sve uobičajene poslovne i kućne primjene s već instaliranim svim potrebnim programima. Računala su kontroliranog porijekla: provjerena, kvalitetna i izdržljiva računala poslovne klase koja su u trenutku izlaska na tržište koštala 1.500,00 do 3.000,00 USD. Nova računala takvih značajki koštaju 2 do 3 puta više, ne dolaze spremna za rad niti s podrškom, a uz to su znatno slabijih značajki.

Prijelaz na drugačiji sustav nije uvijek svima lagan. Kako bi se početnicima olakšao prijelaz na Linux, a naprednima rad u onome što eventaualno ne mogu napraviti na Linuxu, na računalima možete na zahtjev, bez doplate, dobiti probne inačice Microsoft Windows 10 i Microsoft Office 2013 u virtualnom okruženju.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Operativni sustavi i programi

Računala su opremljena najnovijom inačicom jedne od najpopularnijih Linux distribucija – Linux Mint. Najvažniji instalirani programi: uredski paket LibreOffice, internet preglednici Firefox i Chrome, Thunderbird e-mail klijent, GIMP za obradu slika, VirtualBox za vritualizaciju, Remote Desktop (za spajanje na druga Windows računala), VPN, VLC, Viber, Skype, Dropbox…

Jamstvo i podrška

Računala imaju jamstvo 30 dana tijekom kojih korisnik dobija podršku u korištenju i prilagođavanju Linuxa i VirtualBoxa (podrška za Microsoft Windows i Office nije uključena). Ukoliko korisnik nije zadovoljan, može u tom roku vratiti neoštećeno računalo i dobiti potpuni povrat novaca.

Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim prijenosnim računalom svakako provjerite ponudu modela.