Learn IT 

Vremenska prognoza – Linux aplikacije

Često provjeravam vremensku prognozu gdje god se nalazim, a upotreba aplikacije za vremensku prognozu na radnoj površini štedi mi vrijeme i trud.

Iz udobnosti Linux radne površine izuzetno je lako provjeriti vremensku prognozu za danas, sutra ili sljedeći tjedan bez upotrebe i otvaranja Web preglednika. Potaknuti vremenskim neprilikama koje su u posljednje vrijeme poharale Europu, Veliku Britaniju i SAD šanse da ćete više nego obično koristiti aplikacije za vremensku prognozu daleko su veće.

U nastavku se nalazi izbor najboljih besplatnih aplikacija za vremensku prognozu dostupnih za instalaciju na Linux-u.

1. GNOME Weather

gnome weather

Korištenje GNOME Weather aplikacije gotovo je isto kao gledanje kroz prozor zahvaljujući korištenju pozadinskih slika. Pouzdanost aplikacije iznimno je velika i u tom pogledu ova aplikacija nema premca. Osim toga, nakon instalacije aplikacija može prikazati isječke vremenske prognoze u području obavijesti.

GNOME Weather je besplatna aplikacija otvorenog koda, a može se instalirati na Ubuntu 18.04 LTS ili noviji te kompatibilne distribucije poput Linux Mint-a izravno iz arhiva:

2. METEO

meteo weather app

Meteo je relativno nova aplikacija za Linux. Aplikaciju je jednostavno koristiti, a dohvaća bogate informacije o vremenu, uključujući vlagu, brzinu vjetra te vrijeme izlaska / zalaska sunca.

Glavni razlog zašto bi trebali koristiti Meteo je njegov applet koji omogućuje prikaz trenutnog stanja i temperature u GNOME alatnoj traci. Klikom na applet otvara se jednostavan padajući izbornik s brojnim informacijama, poput brzine vjetra i vlage.

Aplikacija je besplatna i otvorenog je koda, a dostupna je za instalaciju kao Snap aplikacija. Ukoliko pak ne koristite Snaps, aplikaciju je moguće instalirati iz PPA arhiva koji se redovno održava i koji je po nama najbolji izbor.

sudo add-apt-repository ppa:bitseater/ppa

3. OpenWeather

Proširenje OpenWeather za GNOME Shell više je applet nego aplikacija. Ali s obzirom na njegovu popularnost i korisnost ovaj popis ne bi bio potpun bez njega.

OpenWeather pokreće se izravno s alatne trake GNOME Shell-a. Prikazuje trenutne uvjete i temperaturu bilo kojeg mjesta koje odaberete. Pristup detaljnim informacijama moguć je samo jednim klikom, a možete saznati oblačnost, vlažnost, brzinu vjetra i tlak, kao i vrijeme izlaska / zalaska sunca.

Ako koristite Ubuntu 18.04 LTS ili noviji i želite na bezbrižan način ostati u toku s najnovijim informacijama o vremenu, OpenWeather je vrijedan instalacije.

4. Linux Mint Weather Applet

linux mint weather app

Korisnici Linux Mint-a i Cinnamon okruženja u mogućnosti su koristiti applet Wather. Za instaliranje appleta u Linux Mint-u dovoljno je kliknuti desnom tipkom miša na prazan dio alatne trake, odabrati “Add applets to the panel…” » “Download”. U formu za pretraživanje unesite “Weather” te instalirajte applet.

Izvor: omgubuntu

Related posts

Leave a Comment