build number featured
Learn IT 

Windows 10 Build Number – kako pronaći verziju sustava koju koristite?

Od verzije Insider Preview svaka verzija Windows 10 sustava ima svoj Build Number iliti broj verzije. Sa svakom nadogradnjom sustava Build Number se mijenja.

Zašto je bitan Build Number?

Build Number je bitan kako bi korisnici Windows 10 sustava znali da li je verzija zadnja, da li verzija sustava koju koriste ima bugova ili ne … Postoji nekoliko načina na koji možete provjeriti koju verziju sustava (Build Number) koristite, a nalaze se u nastavku.

1. winver

Najjednostavnija metoda kojom ćete saznati verziju sustava koju koristite je koristeći winver. Kombinacijom tipki Windows + R otvorite Run dijalog, upišite winver i pritisnite Enter. Otvorit će vam se prozor u kojem možete pronaći Build Number i ostale informacije o verziji Windows sustava koju koristite.

Build Number Windows 10

2. msinfo32

Druga alternativna metoda kojom ćete saznati verziju Windowsa je koristeći msinfo32. Kombinacijom tipki Windows + R otvorite Run dijalog, upišite msinfo32 i pritisnite Enter. Otvorit će vam se prozor System Information u kojem u kartici System Summarymožete pronaći broj verzije sustava koju koristite.

Build Number Windows 10

3. Command Prompt

Još jedna alternativna metoda kojom ćete pronaći verziju sustava je koristeći Command Prompt. Otvorite Command Prompt sa administratorskim ovlastima (Run as administrator). Upišite sljedeću naredbu i potvrdite sa Enter.

Build Number Command Prompt

Postoji još mnogo načina kako pronaći verziju sustava, ali tri najlakša načina se nalaze ovdje. Na koji način vi pronalazite Build Number u Windows sustavu? Odgovore slobodno ostavite u komentaru. Prodijelite članak kako bi i ostalima pomogli pronaći verziju sustava koju koriste.

Related posts

Leave a Comment