windows 98 se
Download Operativni sustavi 

Windows 98 Second Edition [DOWNLOAD]

Windows 98 nasljednik je sustava Windows 95. Glavna promjena u odnosu na prethodnika je fokus na Web integraciju. Sustav pomoći, mnoge aplikacije, pa čak i radna površina redizajnirane su kako bi se iskoristio potencijal Internet Explorer-a. Temelji sustava leže na MS-DOS-u 7.1 koji je imao podršku za FAT32 kao i Windows 95 OSR2, a uključivao je i podršku za USB. Dva su glavna izdanja 98-ice — First Edition i Second Edition, a nasljedio ga je Windows ME.

windows 98 se

Windows 98 Second Edition

Windows 98 SE u biti je ažuriranje izvorne 98-ice, a uključivao je poboljšanu podršku za modem, zvučnu karticu, USB te podršku za Wake on LAN, FireWire i SBP-2 za masovnu pohranu. Osim toga, Internet Explorer ažuriran je na verziju 5.0 (zadnja verzija koja se mogla instalirati na 98 SE bila je 6.0) dok je Windows Media Player nadograđen je na verziju 6.2. Office XP posljednja je verzija Microsoft-ovog uredskog paketa koja se mogla instalirati na ovu verziju sustava.

Kako bi se prisjetili dobrih starih dana u nastavku možete preuzeti ISO datoteku sustava koji lakoćom možete instalirati u ‘virtualku’.

Preuzimanje

Naziv datoteke: Windows 98 Second Edition.iso
Veličina datoteke: 625.2 MB

RW9MG-QR4G3-2WRR9-TG7BH-33GXB

Related posts

Leave a Comment