windows 10 download
Download Operativni sustavi 

Windows 10 x64 Croatian Untouched ISO [DOWNLOAD]

Windows 10 verzija 1803, kodnog naziva Redstone 4, donosi niz novih značajki i poboljšanja. Istoimenu verziju Microsoft je “izbacio” u travnju ove godine. Na ovim stranicama možete besplatno preuzeti 64-bitnu verziju sustava na Hrvatkom jeziku (“untouched” ISO datoteka).

windows 10 download

Ažuriranjem sustava Windows 10 na verziju 1803 Microsoft je donio niz novih značajki i poboljšanja. Koje su najzanimljivije? Pogledajmo u nastavku…

Timeline

Task View se sada snalazi u vremenskim razdobljima i prati realno vrijeme. Prije ovog ažuriranja, kada biste kliknuli na Task View gumb desno od Cortane (ili pritisnuli Windows key+Tab), prikazale bi vam se minijature aktivnih aplikacija i prozora. A sada, kada otvorite Task View, on ima Timeline ispod vašeg trenutnog prozora koji pokazuje minijature datoteka i stranica kojima ste u posljednjih 30 dana pristupili.

Dijeljenje datoteka

Apple ima AirDrop, a Microsoft od sad ima Nearby sharing. Pomoću njega možete dijeliti datoteke i poveznice s obližnjim računalima. Međutim, da bi se značajka mogla koristiti računala moraju imati instaliran Windows 10 s travanjskim ažuriranjem, kao i uključen Bluetooth i Nearby sharing.

Povrat zaboravljene lozinke

S novim ažuriranjem omogućava vam se postavljanje tri sigurnosna pitanja za lokalni račun, na koja možete odgovoriti ako se ne možete sjetiti lozinke. Ako ste prije ovog ažuriranja zaboravili lozinku tijekom logiranja u računalo kao lokalni administrator, bez da ste imali Microsoftov račun, sretno vam bilo. Microsoft je nudio pomoć oko zaboravljene lozinke samo za Microsoftove račune.

Odaberite svoj GPU

Travanjsko ažuriranje olakšava laptopima koji imaju i integriranu grafiku i grafičku karticu, da odaberu koje će aplikacije koristiti integriranu grafiku, da biste štedjeli na energiji, a koje će koristiti grafičku karticu, da biste uživali u boljim performansama.

Slanje podataka u Microsoft

Microsoft je s ovim ažuriranjem transparentniji što se tiče vrste podataka koje mu šaljete. Odete na Settings > Privacy > Diagnostics & feedback i možete odabrati hoćete li s njima dijeliti sve (Full) ili samo osnovno (Basic). Ispod toga možete naći Delete gumb kojim možete obrisati sve dijagnostičke podatke koje je Microsoft prikupio na vašem računalu.

Preuzimanje

Naziv datoteke: Win10_1803_Croatian_x64.iso
Veličina datoteke: 4.23 GB

Related posts

Leave a Comment